Your Pet, Our Passion.

Noorse Buhund

De Noorse Buhund is een middelgrote keesachtige hond, met een dikke dubbele vacht, rechtopstaande oren en een krulstaart over de rug. Hij heeft een lichte bouw en een kort, compact lijf. Een volwassen reuen is 45cm hoog, teven zijn iets kleiner, en ze wegen ongeveer 14-18kg. De wollen ondervacht wordt bedekt door een ruwharige, zachte bovenvacht die tarwekleurig, zwart of rood is.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De Noorse Buhund is een dappere, brutale en actieve hond. Hij is een geweldige gezinshond, als je het niet erg vindt dat zijn vacht een of twee keer per jaar sterk verhaart. Verder zal je hem moeten trainen om op commando te stoppen met blaffen. Hij is een echt gezelschapsdier en hij past goed in een actief gezin, dat hem de kans biedt om veel te bewegen en hondensporten te doen.

Oorsprong

In graven van Vikingen die dateren uit 900 na Christus zijn honden gevonden die op de Noorse Buhund lijken. Deze hond is verwant aan de IJslandse Schaapshond en werd gefokt als allround boerderijhond: herdershond, waakhond en veehoeder. Zijn naam betekent 'boerderijhond' in het Noors en hij wordt in Noorwegen nog steeds zo gebruikt.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!