Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Noorse Elandhond

De Noorse Elandhond is een middelgrote tot grote keesachtige hond (met een dikke vacht, rechtopstaande oren en een krulstaart over de rug). Het is een krachtige hond met een gedrongen vorm en een compact lijf. Een volwassen reu heeft een schofthoogte van 52cm en weegt ongeveer 23kg, een teefje is 49cm en weegt 20kg. De dikke, weelderige vacht kan allerlei tinten grijs zijn. De punten van de bovenvacht zijn zwart.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De Noorse Elandhond is een vriendelijke, stoere, zelfverzekerde hond die veel energie heeft. Het is van nature een waakhond die veel blaft en moet op jonge leeftijd getraind worden om op commando te stoppen met blaffen. Het is een onafhankelijke hond, maar hij is graag in het gezelschap van zijn baasjes en is daarom een goede gezinshond. Hou er rekening mee dat zijn vacht sterk verhaart.

Oorsprong

Dit is een oeroud ras: er zijn skeletten gevonden van vergelijkbare honden die dateren uit 4000-5000 voor Christus. De Noorse Elandhond is een keesachtige hond die werd gebruikt voor de jacht op elanden. Hij speurde naar een eland, blafte en zorgde ervoor dat het dier op zijn plek bleef totdat de jager hem neerschoot. In 1877 werd hij voor het eerst getoond op een Noorse hondenshow en hij wordt in Scandinavië nog steeds gebruikt als jachthond.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!