Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Jack Russel Terriër (kort/gladhaar)

De (Parson) Jack Russel Terriër is een relatief kleine, actieve en levendige terriër. Hij heeft vrij lange poten, die ervoor zorgden dat hij paarden bij kon houden. Dankzij zijn kleine lichaam kon hij echter ook gemakkelijk in kleine openingen kruipen. Zijn vacht is wit of voornamelijk wit met taankleurige, lemon of zwarte vlekken (meestal op de kop of de staart). Een volwassen reu is ongeveer 36cm hoog en een volwassen teef 33cm. Ze wegen ongeveer 5-8kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Over het algemeen is de (Parson) Jack Russel Terriër een vriendelijke, toegewijde en aanhankelijke hond met veel karakter. Hij is een huisdier voor een actief gezin en moet op jonge leeftijd worden gesocialiseerd, zeker met andere honden en katten. Als je van tuinieren houdt, zul je snel merken dat graven zijn favoriete hobby is!

Oorsprong

Dit ras werd in de 18e eeuw in het Engelse Devon ontwikkeld door dominee John (Jack) Russell. John Russell werd in 1795 geboren in een familie van vossenjagers. Hij wilde een hond die de paarden bij kon houden, mee kon rennen met de jachthonden en klein genoeg was om vossen uit hun holen te jagen. Toen hij aan Oxford studeerde kocht hij een hond van de melkboer, die perfect was voor dit doel. Waarschijnlijk was dit de eerste hond die Jack Russell genoemd werd. Toen hij als predikant werkte, spendeerde hij zijn tijd aan de kerk en aan het fokken van terriërs die geschikt waren voor de vossenjacht.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!