Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Tibetaanse Terriër

De Tibetaanse Terriër is een mooie, kleine tot middelgrote hond met een lange, steile of golvende vacht die elke kleur kan hebben behalve chocolade- of leverbruin. Het is een gedrongen hond met een vierkante bouw. Een volwassen reu is 36-41cm hoog, teven zijn iets kleiner. Ze wegen tussen de 8 en 14kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Een beetje kwijlen
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Deze opgewekte, vrolijke, extraverte hond is alert en doet graag aan alles mee. Hij is van nature afstandelijk richting onbekenden, maar trouw en aanhankelijk naar zijn baasjes. De Tibetaanse Terriër heeft een onstuimige, grootse persoonlijkheid en kan een geweldige gezinshond zijn.

Oorsprong

Hij heet dan wel de Tibetaanse Terriër, maar deze hond is nooit gebruikt als een terriër die prooien uit hun holen jaagt. Hij werd gebruikt als herdershond en, indien nodig, als waakhond. Verder woonde hij in kloosters als gezelschapshond voor de monniken. Hij stond bekend als de heilige hond van Tibet en kwam in 1922 onder de aandacht van het westen toen een puppy cadeau werd gegeven aan Dr. Agnes Greig, een Britse arts die in India werkte, om haar te bedanken dat ze het leven van een Tibetaanse vrouw had gered.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!