Your Pet, Our Passion.

Vizsla draadhaar

De Vizsla draadhaar is een middelgrote, actieve hond met een ruwe, draadharige vacht die tarwekleurig tot roodbruin kan zijn. Hij heeft een kenmerkende snor en borstelige wenkbrauwen. Verder heeft hij een edele en gracieuze uitstraling en een uitstekend uithoudingsvermogen. Een volwassen reu is 58-62cm hoog en een volwassen teef 54-58cm. Ze wegen 20-30kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Hongaarse Vizsla draadhaar is graag buiten en komt het beste tot zijn recht op het platteland. Ze zijn zeer aanhankelijke en loyale honden die hun baasjes van nature beschermen. Ze zijn zowel gezins- als werkhond. Ze leren snel en stellen hun baasjes graag tevreden, maar ze zijn ook erg gevoelig. Daarom is het belangrijk dat trainen op een vrolijke en zachtaardige manier gebeurt.

Oorsprong

Op afbeeldingen van duizend jaar oud zijn Magyar-jagers te zien met honden en valken. Deze honden lijken erg op de draadharige Vizsla die we tegenwoordig kennen. Toen de Magyars naar andere landen trokken, namen ze de honden mee en als gevolg daarvan werden ze gekruist met andere rassen. Tijdens de twee wereldoorlogen verdween het ras bijna. Het ras heeft het echter overleefd omdat er een aantal het land uit werden gesmokkeld. Recent, selectief fokken leidde ertoe dat de Vizsla nu een allround-jachthond is. De draadharige variant werd in de jaren dertig ontwikkeld en wordt steeds populairder onder jagers, aangezien deze hond beter bestand is tegen koud weer en koud water dan de kortharige variant.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!