Socialisatie van je puppy

De verzorging van je puppy

Socialisatie van je puppy

De verzorging van je puppy

Socialisatie van je puppy

De verzorging van je puppy
09/11/2018

De verzorging van je puppy

Socialisatie van je puppy

Socialisatie van je puppy


Als je voor de eerste keer met je puppy thuiskomt, is dat een spannend moment voor jullie allebei. Je puppy komt in een compleet nieuwe wereld terecht waarin veel te ontdekken valt: kennismaken met de rest van het gezin en andere huisdieren, en elk hoekje van de nieuwe omgeving verkennen.

Allereerst laat je zijn mand, speeltjes, water- en voedingsbak zien. Als je puppy zich op zijn gemak voelt op zijn eigen plekje in het huis, kun je beginnen met de socialisatie.


Kennismaken met andere huisdieren


Bij de socialisatie hoort ook dat je puppy went aan andere dieren, maar wees voorzichtig als je je puppy laat kennismaken met andere huisdieren. Wanneer je een oudere hond laat kennismaken met je puppy, is het verstandig om beide honden eerst buiten samen los te laten in een afgesloten omgeving. Laat ze in eerste instantie niet alleen.

Als je je puppy laat kennismaken met een kat, is het handig om een kattenluikje te hebben waardoor de kat weg kan komen. De kennismaking kan een poosje duren, maar met een beetje tijd en geduld kunnen ze al gauw aan elkaar gewend zijn. Als je puppy al op jonge leeftijd went aan katten, is de kans ook minder groot dat ze baldadig reageren op onbekende katten.

De socialisatie van je puppy kost wat tijd en geduld, maar met de juiste aandacht zullen ze al gauw zelfverzekerd, braaf en vrolijk zijn in de omgang met andere mensen en huisdieren.

Wat betekent socialisatie van een puppy?


Socialisatie van je puppy betekent dat je hen helpt sociale vaardigheden te ontwikkelen, zodat ze vriendelijk en rustig reageren op nieuwe mensen, huisdieren en omgevingen, en niet bang zijn. Het is een goed idee om hen te helpen socialiseren in een veilige, ontspannen omgeving, waar ze zich op hun gemak voelen, voordat je ze meeneemt naar een drukke of onbekende plek.

Je puppy laten kennismaken met de andere leden van het gezin of met bezoekers is buitengewoon belangrijk voor de socialisatie. Door angst voor vreemden op jonge leeftijd te verminderen, ontwikkelt je puppy zich tot een vriendelijkere volwassen hond. Wanneer je je puppy voor de eerste keer laat kennismaken met nieuwe mensen, laat dan de halsband om en de riem vast, zodat hij niet op kan springen. Geef het commando 'zit' en help je puppy om te blijven zitten. Zo help je je hond om rustig te blijven.

Wanneer je je puppy een poosje thuis hebt laten socialiseren, kun je hem meenemen voor een wandeling op zo veel mogelijk verschillende plaatsen, zoals winkelcentra, parken en hondvriendelijke cafés. Zo raakt je puppy gewend aan het lopen op verschillende oppervlakken en aan nieuwe en spannende omgevingen. Maar het belangrijkste is dat je puppy leert dat 'onbekend' niet iets is om je zorgen over te maken.

Socialisatie van je puppy

Deel dit met mensen die je kent

EmailtwitterFB