Snacks

Door snacks (met mate) te geven ontwikkelt u de band tussen u en uw huisdier.

Snoepjes of koekjes kunnen een belangrijke rol spelen in elke vorm van aanleren. Door honden te belonen met een snoepje of een koekje wanneer ze gehoorzamen als u hen een commando geeft, leren ze een goed gedrag te associëren met iets aangenaams. Maar hen te veel geven zou hun dieet kunnen verstoren en leiden tot gewichtstoename.

Sommige snacks die in de handel worden verkocht bieden zelfs een nutritioneel voordeel of zorgen voor een specifiek welzijn, zoals snacks om op te kauwen en die goed zijn voor de tanden.

Zorg ervoor dat u de dagelijkse portie calorieën van uw hond vermindert als u hem tijdens de dag snoepjes hebt gegeven. De aanwijzingen op de verpakking helpen u om het aantal en de frequentie van de snacks te bepalen.

Beloningen

Kleinere snoepjes, meestal op basis van vlees, die eerder bedoeld zijn om een positief gedrag te belonen wanneer de honden iets wordt aangeleerd.

Traktaties

Er bestaat een ruime keuze van heerlijke traktaties met een zeer uiteenlopende smaak en geur. U kunt uw hond dit regelmatig geven, maar zorg ervoor dat dit niet meer dan 15% van zijn dagelijkse portie voedsel bedraagt.

Koekjes

Ze kunnen aan de hond als een snack worden gegeven. Zij helpen uw huisdier om goed te kauwen. Zorg ervoor dat dit niet meer dan 15% van zijn dagelijkse portie voedsel bedraagt.

Botten om op te kauwen

Ze helpen bij de verzorging van de tanden van uw hond en tegelijk houdt het hem bezig.

Tafelrestjes

Dit is niet aanbevolen, maar als u het toch wilt doen, dan dienen bepaalde voedingsmiddelen wel te worden vermeden:

  • Vermijd rauwe groenten, zoals rabarber of spinazie, omdat honden dit niet goed kunnen verteren, en uien zijn giftig voor honden.
  • Geef uw hond nooit rauw vlees. Pas op voor kleine stukjes bot, met name kleine kippenbotten die erg broos zijn.
  • Geef hem geen chocolade, dat is een zeer giftig voedingsmiddel voor een hond.
  • Vlees of tafelrestjes mogen niet meer bedragen dan 10% van de dagelijkse porties voeding, anders krijgt uw hond overgewicht.