Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Puppyclub logo
Hond groet eigenaar

Basiscommando's hondentraining

Leestijd: 11 min

Je hond basiscommando’s en signalen aanleren is een leuke ervaring die veel voldoening geeft voor jullie allebei. Het is belangrijk vroeg te beginnen met de opvoeding, zodat de basis al gelegd is voor je puppy uitgroeit tot een volwassen hond. Je puppy nieuwe dingen aanleren en je hond trainen zijn geweldige manieren om tijd met je hond door te brengen en samen plezier te maken!

Honden leren snel en met jouw liefdevolle begeleiding leert jouw hond te komen, te zitten, te blijven en zelfs zijn behoeften op een bepaalde plaats te doen. Deze hondentraining zal jullie band versterken en je hond aanmoedigen zich goed te gedragen. Goed opgevoede honden hebben minder de neiging om eropuit te trekken en zitten over het algemeen beter in hun vel dan honden die ‘eigen baas zijn’.

Jonge puppy’s zijn gretige leerlingen. Je kunt dus al beginnen met de opvoeding vanaf het moment dat hij bij jou thuis is. Het is een mythe dat pups minstens zes maanden oud moeten zijn voor je kunt beginnen ze goed te trainen. Hoe jonger ze zijn, hoe gemakkelijker ze leren. Jonge puppy’s zijn als kleine harige sponsjes die alles opnemen wat je ze leert!

Hieronder vind je veel nuttige tips voor de basistraining van je hond. Voor uitgebreid advies en meer gevorderde hondentraining kun je contact opnemen met een professionele hondeninstructeur of een hondenschool bij jou in de buurt.

Raadpleeg altijd je dierenarts als je je zorgen maakt over de gezondheid van je huisdier. Hij kan individueel advies geven of behandelingsopties aanraden. Voor gedragsadvies dat specifiek afgestemd is op jouw hond, raden wij je aan contact op te nemen met een ervaren hondengedragstherapeut. Vraag aan je dierenarts of op de hondenschool of iemand kunnen aanraden.