Voorstellen van een nieuwe hond in huis

Uw nieuwe hond voorstellen aan de familie moet gebeuren in een veilige, warme en controleerbare omgeving. Vergeet nooit om uw nieuwe hond te belonen, hem gerust te stellen en eveneens de al aanwezige huisdieren te belonen.

Voorstellen van een hond aan kinderen

Uw kinderen zullen uiteraard zeer in de wolken zijn door de komst van een nieuwe puppy of hond, maar spoor hen toch aan om zachtjes met hem om te gaan. De eerste dagen zorgt u ervoor dat ze op een afstand blijven en dat ze de nieuwkomer niet laten schrikken door te plotse geluiden of bewegingen. Idealiter houdt u een volwassen hond in één enkele kamer en daarna laat u hem geleidelijk het huis kamer na kamer verkennen. U kunt best vermijden dat kinderen de kop strelen van een hond die ze niet goed kennen. Als hij niet correct is getraind, kan de hond deze handeling zien als een daad van agressie en bijten.

Voorstellen van een pup aan een volwassen hond

Als u een puppy voorstelt aan een oudere hond die al zijn plaats heeft in het huis, doe dit dan zachtjes: laat de oudere hond misschien kennismaken met de puppy terwijl die slaapt. De volwassen hond moet in principe na verloop van tijd de puppy aanvaarden. Blijf veel aandacht schenken aan de oudere hond en geef nooit de indruk de ene of de andere te bevoordelen. Houd rekening met ieders gevoelens!

Voorstellen van een volwassen hond aan een andere volwassen hond

Als u een geadopteerde hond in huis neemt, verwacht dan niet dat de twee honden onmiddellijk vrienden zijn. Laat ze geleidelijk met elkaar kennismaken. Houd de twee honden nauwgezet in het oog en houd ze allebei aan de lijn. Laat ze ook elkaar goed waarnemen. Als ze beginnen te vechten, haal ze dan onmiddellijk uit elkaar en wacht tot ze kalmeren. Vergeet niet om altijd veel aandacht te besteden aan de honden die al in huis zijn, zodat zij de nieuwe hond niet beschouwen als een bedreiging. Honden die niet zijn gesteriliseerd of gecastreerd, hebben meer de neiging om te vechten (vooral vrouwtjes).

Voorstellen van een puppy of volwassen hond aan een kat

Het duurt vaak veel langer om honden en katten harmonieus met elkaar te laten omgaan. Geconfronteerd met honden beginnen katten in het algemeen te blazen of uit te halen met de poten en proberen ze te ontsnappen door weg te lopen of zich te verbergen. Laat uw kat zich maar verbergen. U kunt zelfs de twee dieren met elkaar laten kennismaken in een kamer met planken of hoge stoelen waarop uw kat kan springen om zich uit de voeten te maken.

Laat uw huisdieren in de eerste maanden nooit alleen en zonder toezicht. Katten moeten vertrouwen kunnen krijgen in aanwezigheid van nieuwe honden en zij willen niet worden weggejaagd. Houd honden, vooral pups, daarom aan de lijn tot ze vriendschappelijk met elkaar omgaan. Zeg nadrukkelijk "NEE" als de hond zich onvriendelijk voordoet. Als u uw kat eten geeft in bijzijn van de nieuwe hond, zal dit ook de kat helpen om te ontspannen.

Wees niet verbaasd of verveeld als uw kat nu en dan blijft blazen of naar uw pup of hond uithaalt met haar poot. Het feit dat uw kat in dezelfde ruimte wil blijven is al een positief teken. Volwassen katten zien de nieuwe hond vaak als een bedreiging van hun dominante positie en het is mogelijk dat ze urineren om hun territorium af te bakenen. Het is een normale reactie voor een kat onder stress. Om de kat haar territoriumgevoel te laten houden laat u best uw nieuwe hond nooit vrij rondlopen in het huis. Zorg er daarnaast ook voor dat uw kat een plaats heeft waar de hond haar niet kan bereiken en waar ze haar kattenbak, haar voedsel en water binnen haar bereik heeft. Maak u tot slot geen zorgen als ze niet goed overeenkomen. Katten zijn onafhankelijk van aard en kunnen gerust zonder een hond als vriend.

Voorstellen van een nieuwe puppy of een nieuwe hond aan een kitten

Kittens houden meestal van honden en honden zien de kittens niet als een bedreiging. Stel hen aan elkaar voor terwijl u goed toezicht op hen houdt, houd hen bij voorkeur allebei aan de lijn. Doe dit totdat ze zich goed op hun gemak voelen met elkaar. Als de nieuwe hond tekenen van antipathie vertoont, zeg dan met een vaste stem "NEE" om hem duidelijk te maken dat u dit soort gedrag niet tolereert.

Jonge dieren die samen opgroeien, keren zich minder tegen andere dieren, en dit geldt zowel voor kittens als voor puppy's. Maar nogmaals, net als bij oudere katten mag u een nieuwe hond en een kitten nooit helemaal alleen laten omdat ze nog geen goede relatie hebben aangeknoopt.