Tips & advies puppy voor het eerst mee naar huis

In goede gezondheid blijven
In goede gezondheid blijven
In goede gezondheid blijven

Uw puppy ontdekt zijn nieuwe thuis

Als u uw nieuwe puppy voor het eerst mee naar huis neemt, zorg er dan voor dat alles klaar is voor zijn aankomst. Een warm welkom, een rustig en comfortabel plekje waar uw pup zijn stekje kan maken, en alles wat u nodig hebt voor de veiligheid van de nieuwe bewoner binnen handbereik. Het is een grote stap wanneer puppy's hun moeder en broertjes en zusjes verlaten. Daarom kan een goede voorbereiding heel wat stress voor beide partijen beperken.

Vraag aan uw fokker of hij enkele dagen voor u uw pup komt halen een handdoek in het nest van de puppy kan leggen zodra de datum van de grote dag bekend is. Als u hem dan naar huis brengt met zijn handdoek zal de vertrouwde geur enige troost brengen te midden van alle nieuwe visuele elementen, geuren en geluiden die hij in zijn nieuwe huis aantreft. Toch kunnen fokkers niet altijd even enthousiast zijn als u hen dit vraagt. Het plaatsen van een aantal handdoeken in een nest kan snel verwarring zaaien.

Leren omgaan met mogelijke gevaren zal deel uitmaken van zijn opvoeding, maar u kunt uw puppy beschermen tegen de grootste fouten! Het huis zit vol gevaren voor een nieuwsgierige puppy, dus ga rond in uw huis en bekijk alles met zijn ogen.

Alle deuren en ramen moeten worden gesloten.

Breekbare voorwerpen moet worden bewaard in een aparte kamer.

Plaats alle planten buiten het bereik van de pup en verwijder alle planten die hem zouden kunnen vergiftigen of maagproblemen zouden kunnen veroorzaken als hij die opeet. Als u het niet zeker weet, vraag dan advies in uw tuincentrum.

De deuren van de oven, koelkast, magnetron, afwasmachine, droogmachine en wasmachine moeten altijd gesloten blijven. Plaats een briefje op de deuren zodat iedereen even binnenin kijkt voor hij ze in gang zet.

Verberg alle elektrische snoeren achter meubels. U kunt ook een bescherming (verkrijgbaar in de winkel) op de kabels plaatsen om ze te beschermen tegen het knagen.

Controleer de onderste delen van planken en zet waardevolle boeken onder telefoongidsen, of zet iets waarop gekauwd mag worden.

Plaats alle schoenen in kasten.

Verwijder of verkort tafellakens die over de rand hangen: puppy's kunnen als de besten de tafel afruimen!

Laat geen plastic zakken rondslingeren, want zij vormen een reëel gevaar.

Aangestoken kaarsen kunnen alleen maar tot een echte ramp leiden: doof elke vlam en plaats een bescherming rond de open haard.

Installeer sluitsystemen voor kinderen op keukenkastjes die zich ter hoogte van de grond bevinden, vooral als ze reinigingsproducten bevatten.

Hou de werkruimte van de keuken schoon en vrij, zodat uw pup niet de gewoonte krijgt om erop te springen om alles te inspecteren.

Voedselrestjes moeten altijd snel worden weggenomen. Kippenbotjes kunnen erg gevaarlijk zijn, omdat ze in stukken breken als erop wordt gekauwd. Bovendien is de pees in de gewrichten onbreekbaar en potentieel gevaarlijk.

Sluit het wc-deksel, zodat uw pup er nooit invalt of er niet leert te drinken uit de pot!

Kort hangende koorden in en maak ze vast.​