Welkom thuis!

Een kitten mee naar huis brengen is het begin van een lang en gelukkig leven samen. Met deze tips geeft u uw nieuwkomer bij zijn aankomst een goede start.

​1.Kies een naam: wees creatief en geniet ervan!

2. Plaats elke dag voedsel en fris water in schone plastic, keramieken of roestvrijstalen kommen.

3. Naast de kommen voor voedsel en water is het belangrijkste accessoire in het leven van uw kat de kattenbak. Die moet zo groot mogelijk zijn. Kittens gaan er sneller naartoe als ze de keuze hebben tussen ten minste twee bakken waar ze makkelijk in kunnen en die niet te ver van elkaar verwijderd zijn.

4. Koop een ketting met een elastiek die het dier toch makkelijk af krijgt als hij blijft hangen aan een tak of iets dergelijks. En praat met uw dierenarts om voor een identificatie te zorgen aan de hand van een microchip waarmee u uw kitten terugvindt als die verloren raakt.

5. Kies een kussen voor uw kitten. Ze bestaan in alle vormen, maten en materialen, maar een gesloten doos met een zacht kussen en een opening langs een van de kanten moet eveneens voldoende zijn. Houd er wel rekening mee dat uw nieuwe gezel ook een oogje zou kunnen hebben op uw favoriete trui!

6. Kies stevige speeltjes voor kittens, zonder kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden. Bind ze met een touwtje vast aan een stok, gooi ze door de lucht en zie hoe uw kat allerlei acrobatische toeren uithaalt. Ruim alles goed op als het spelen voorbij is. Na elke sessie onderzoekt u altijd de speeltjes om na te gaan of ze niet beschadigd zijn.

7.Katten hoeven niet regelmatig te worden gewassen, maar uw kat borstelen of kammen kan een aangename gewoonte worden!

8.​Zoek een dierenarts in wie u vertrouwen heeft. U zou weleens 15 tot 20 jaar bij hem op consultatie kunnen gaan.

​9.Om schade aan tapijten en meubels te voorkomen, kunt u een krabpaal in sisal of karton aanschaffen. Plaats er één nabij elke plek waar uw kitten graag slaapt. Katten halen graag hun klauwen boven bij het ontwaken.