Nieuwe hond in huis? Lees onze adviezen en tips | Bonzo

Nieuwe hond in huis? Adivezen en tips van Bonzo!

Een hond mee naar huis nemen

banner meisje met golden retriever puppy

Ontdek hoeveel plezier je kunt beleven aan een hond in de familie met deze tips en trucs van PURINA® Bonzo®.

Ontdek hoeveel plezier je kunt beleven aan een hond in de familie met deze tips en trucs van PURINA® Bonzo®.

Honden geven onvoorwaardelijke liefde en houden kinderen graag gezelschap. Ze zorgen er ook voor dat iedereen in de familie meer lichaamsbeweging krijgt en meer ontspannen is. Wist u bijvoorbeeld dat kinderen die thuis een hond hebben, minder vaak ziek worden? Of dat hondenbezitters sneller herstellen van ziektes en infecties?

Verken de volgende pagina's om te ontdekken hoe de komst van een hond in de familie uw kinderen kan helpen bij het leren, groeien en ontwikkelen.

Als u een puppy in huis neemt, volgen hier een paar tips die iedereen, ook kinderen, van pas zal komen...

  • Uw puppy heeft een warme, comfortabele slaapplek nodig. Leg voldoende dekens op zijn nieuwe slaapplek en plaats daar een warme kruik onder, zodat de pup zich veilig en geborgen voelt als hij slaapt.
  • Kies een voerbak met een stevige, zware bodem! Plastic bakken kunnen veel makkelijker omver geduwd worden door puppy's, dus u kunt het beste een bak met een stevige bodem kiezen, zoals aardewerk of metaal.

  • Puppy's wisselen ook tanden, net als baby's! Zorg dat u genoeg kluifjes en speeltjes heeft, zodat uw sokken en schoenen veilig zijn! Zorg er wel voor dat deze geschikt zijn voor jonge honden, en dat ze niet zo klein zijn dat ze zich er in kunnen verslikken of hun tandvlees kunnen bezeren.

  • Een bezoek aan de dierenarts en inentingen horen erbij voor alle puppy's! Zorg ervoor dat u genoeg snoepjes meeneemt naar de eerste afspraak. Zo'n bezoek kan veel indruk op een pup maken en hij heeft veel aandacht en knuffels nodig om het goed te doorstaan!

Wanneer hij al zijn inentingen heeft gehad, kunt u voor het eerst met uw pup gaan wandelen! U kunt hem ook eerst thuis aan de halsband en de riem laten wennen voordat u dat doet. Betrek uw kinderen bij het uitlaten, en zorg er zo voor dat ze een band krijgen met hun nieuwe hond!