Kounawit

Specialist grondstoffen diervoeding @ Purina 

img_Kounawit

Heldere uitleg over onze ingrediënten in dierenvoeding

Naar het onderdeel >

BHA en BHT zijn twee verschillende antioxidanten die in voedingsmiddelen voor zowel mens als dier mogen worden gebruikt. Het gebruik van beide stoffen wordt gereguleerd om de veiligheid te waarborgen.

BHA (butylhydroxyanisol) en BHT (butylhydroxytolueen) zijn twee toevoegingsmiddelen die oxidatie van vetten, verkleuring en overige veranderingen in de eigenschappen van producten, waaraan zij worden toegevoegd, voorkomen. Deze toevoegingsmiddelen komen voor in diervoeding, maar ook in humane voedingsmiddelen, zoals diepvriesproducten, kant-en-klare soepen en chips.

BHA en BHT staan bovendien op de lijst met toegestane toevoegingsmiddelen voor diervoeding van de Europese Unie, met maximale grenswaarden voor het gebruik in diervoeding. Het goedkeuren van toevoegingsmiddelen is een uiterst zorgvuldig proces en staat onder toezicht van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA).

Bij Purina leven wij de wettelijk toegestane maximumnormen strikt na om te zorgen dat onze producten 100% veilig zijn voor alle huisdieren.

Wat betekent '100% complete en evenwichtige' diervoeding eigenlijk?