Your Pet, Our Passion.
Dagmar

Manager Voedselveiligheid en dierenarts @Purina

Dagmar
Purina Ingrediënten

Purina Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Bevatten Purina producten glyfosaat?

Alle niet-biologische voedingsmiddelen, zowel voor mensen als voor dieren, kunnen restanten bevatten van onkruidbestrijdingsmiddelen zoals glyfosaat. Glyfosaat is een van de meest gebruikte en goedgekeurde bestrijdingsmiddelen ter wereld. Het wordt in de landbouw gebruikt voor het bestrijden van onkruid en grassen die ongunstig zijn voor gewassen. Daarnaast wordt het middel gebruikt in de bosbouw, voor het onderhoud van gazons en door tuiniers om te helpen tuinen onkruid vrij te houden. Onkruidbestrijdingsmiddelen spelen ook een belangrijke rol bij het beperken van het risico op mycotoxinen door te verzekeren dat schimmels de granen in het veld niet aantasten bij regenachtige omstandigheden.

Er is geen bewijs dat een laag gehalte aan glyfosaat in diervoeding schadelijk kan zijn. Mogelijk kunnen sporen van glyfosaat in producten zoals diervoeding worden aangetroffen, maar deze niveaus zijn extreem laag en vormen geen gezondheidsrisico voor dieren of mensen. In 2018 heeft de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) hun eerdere bevinding opnieuw bevestigd, dat glyfosaat naar verwachting geen of geen grote gevolgen heeft voor de gezondheid van dieren.

Glyfosaat werkt door het enzym te blokkeren dat planten nodig hebben om te groeien. Sporen van glyfosaat zijn in veel landen gedetecteerd in fruit, groente, drinkwater, oppervlaktewater, afvalwater, sedimenten, bier, thee, granen, moedermelk en huisstof. Er zijn strenge overheidsvoorschriften om te verzekeren dat de gewassen die in voedingsproducten worden gebruikt, veilig zijn. Voor graangewassen zoals gerst, mais en tarwe zijn limieten vastgesteld om het gebruik van alle onkruidbestrijdingsmiddelen, inclusief glyfosaat, te reguleren.

Bij Purina zijn de kwaliteit en veiligheid van onze producten onze hoogste prioriteit. Als onderdeel van onze uitgebreide programma’s voor voedselveiligheid en de traceerbaarheid en controle van ingrediënten testen wij onze ingrediënten zeer uitvoerig, ook op de aanwezigheid van glyfosaat. Gedurende het gehele proces voeren we dagelijks meer dan 1.400 controles uit. Onze procedures voor kwaliteitscontrole behoren tot de strengste categorie en voldoen aan of overtreffen de wettelijke en binnen de industrie geldende normen.