Your Pet, Our Passion.
Nicola

Coördinator verantwoord inkopen @ Purina

Nicola
Purina Ingrediënten

Purina Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Gebruiken jullie palmolie in jullie producten?

Bij Purina EMENA gebruiken we geen palmolie in onze diervoeding. We gebruiken echter wel derivaten van palmolie (bijvoorbeeld glycerol) die als ingrediënten zijn vermeld op onze etiketten.

We erkennen dat palmolie onderdeel uitmaakt van onze upstream toeleveringsketen en we werken samen met onze leveranciers om de transparantie van en de inzicht in de oorsprong te verbeteren. Daarnaast vereisen wij dat op palmolie gebaseerde grondstoffen zijn gecertificeerd door de RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) of ISCC EU (International Sustainability & Carbon Certification) op basis van een massabalans-systeem.

De massabalans-methode weegt de input af tegen de output bij processen waarbij een strikte scheiding niet haalbaar is en gecertificeerde grondstoffen worden gemengd met niet-gecertificeerde grondstoffen. Op deze manier wordt verzekerd dat het productvolume (zoals glycerol) dat wordt verkocht als ‘op basis van gecertificeerde palmolie’ de geproduceerde equivalent is van het volume gecertificeerde palmolie dat de producent gedurende een bepaalde periode heeft ontvangen.