Your Pet, Our Passion.
Nicola

Coördinator verantwoord inkopen @ Purina

Nicola
Purina Ingrediënten

Purina Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Waar komt het vlees vandaan dat in jullie producten wordt gebruikt? Is het van verantwoorde herkomst?

Vlees en dierlijke bijproducten zijn de voornaamste bronnen van dierlijke eiwitten in onze diervoeding. Circa 99% hiervan wordt lokaal ingekocht bij onze Europese leveranciers. De resterende 1% wordt ingekocht van goedgekeurde leveranciers buiten Europa in verband met seizoensgebondenheid, beschikbaarheid en kwaliteit.

Als onderdeel van de Nestlé Groep houden wij ons aan de Nestlé Responsible Sourcing Standard (de norm die Nestlé hanteert voor verantwoorde productie en inkoop) die wij ook delen met onze leveranciers. In deze norm worden de vereisten en de werkwijze beschreven die wij en onze upstream samenwerkingspartners in de toeleveringsketen hanteren om een duurzaam aanbod op lange termijn te verzekeren en om onze impact op de natuurlijke hulpbronnen van onze planeet voortdurend zo laag mogelijk te houden. De norm beschrijft manieren van werken wat betreft de inkoop en productie voor alle partijen in onze toeleveringsketen, van Nestlé tot onze leveranciers, en van tussenpersonen tot aan de oorsprong van de goederen en diensten die we kopen.

Al onze directe leveranciers zijn onderworpen aan de kwaliteitsaudits van Nestlé en de meerderheid ondergaat daarnaast regelmatig SMETA-audits (Sedex Members Ethical Trade Audit) of gelijkwaardige controles. SMETA is wereldwijd een van de meest gebruikte normen voor ethische audits. Audits conform de SMETA-norm zijn zowel gericht op arbeidsomstandigheden en arbeidsveiligheid als op milieunormen en een ethische bedrijfsvoering.

Je kunt hier meer informatie vinden over de verantwoorde productie en inkoop van onze ingrediënten.