Your Pet, Our Passion.
Olivier

Senior verpakkingsspecialist @Purina

Olivier
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Ga naar het onderdeel >

Aan welke duurzame verpakkingsalternatieven werkt Purina?

Ja. Als onderdeel van onze wereldwijde afspraak om tegen 2025 100% van onze verpakkingen herbruikbaar of recyclebaar te maken, werken we aan de ontwikkeling van verpakkingen van recyclebaar plastic. Tegelijkertijd onderzoeken we ook andere oplossingen zoals herbruikbare verpakkingen, nieuwe leveringssystemen en innovatieve bedrijfsmodellen om het gebruik van wegwerpverpakkingen te vermijden.

Voor de meeste verpakkingstoepassingen is recycling waarschijnlijk de meest gewenste manier van afdanken, aangezien de materialen hierbij binnen de economie blijven circuleren. Wij werken er hard aan om onze verpakkingen makkelijker recyclebaar te maken en onze inspanningen leveren ook al resultaten op. Zo hebben we bijvoorbeeld de verpakking van Beyond® Grain Free Recipe veranderd en gebruiken we in plaats van verschillende materialen nu één materiaal dat afhankelijk van de infrastructuur eenvoudig kan worden gerecycled. We zijn ook bezig de portiezakjes van onze Purina natvoer assortiment volledig recyclebaar te maken.  Onze teams testen nieuwe structuren en technologieën met als doel de circulariteit van de zakjes te verzekeren. In Nederland doen we bijvoorbeeld een pilot met een volledig nieuwe, unieke recyclebare verpakking van flexibel plastic voor ons natvoer. 

Als onderdeel van onze belofte introduceren we ook herbruikbare verpakkingen, nieuwe leveringssystemen en innovatieve bedrijfsmodellen om het gebruik van wegwerpverpakkingen te vermijden. In 19 winkels in drie regio’s van Rusland kunnen consumenten bijvoorbeeld al Purina-producten in bulk kopen en hiervoor hun eigen verpakking gebruiken. 

Ook testen we in enkele winkels in Zwitserland een gesloten bulksysteem voor onze droge producten. De dispensers in de winkel bieden consumenten een winkelervaring zonder wegwerpverpakkingen, in combinatie met flexibiliteit en een gevarieerd productaanbod.  In samenwerking met de start-up MIWA hebben we onlangs in drie Nestlé-winkels in Zwitserland een test gedaan met herbruikbare en navulbare dispensers. Gedurende een proefperiode van vier maanden waren consumenten erg tevreden over de dispensers en konden we waardevolle informatie verzamelen over onder meer de gebruiksvriendelijkheid. Om de effectiviteit van de dispensers in het kader van het voorkomen van verpakkingsafval in de toeleveringsketen verder te beoordelen, worden de dispensers nu op meer locaties geïntroduceerd.

Daarnaast onderzoeken we samen met het Nestlé Institute for Packaging Sciences nog tal van andere innovaties, zoals nieuwe materialen op papierbasis.