Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Olivier

Senior verpakkingsspecialist @Purina

Olivier
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Ga naar het onderdeel >

Zijn Purina diervoeding-verpakkingen recyclebaar?


De verpakking is essentieel om de hoge kwaliteit en veiligheid van onze producten te waarborgen. Onze missie is te blijven innoveren en samen met partners steeds meer van ons verpakkingsmateriaal recyclebaar te maken, en te zorgen dat het ook daadwerkelijk door gebruikers wordt gerecycled. Daarnaast richten wij ons ook op innovaties om de hoeveelheid verpakkingsmateriaal voor onze producten terug te dringen.

Onze verpakking is essentieel om onze voedselproducten vers, veilig en intact in de bakjes van onze viervoetige vrienden te krijgen en zo verspilling te voorkomen.

Elke verpakking, van droogvoer, natvoer of snacks, bevat bovendien belangrijke voedings- en juridische informatie om u te helpen het product te doseren en serveren, alsmede overige informatie over onze producten.

Onze missie is de benodigde hoeveelheid verpakkingsmateriaal naar gewicht en volume tot een minimum te beperken en te zorgen dat de verpakking aan het einde van de gebruiksduur wordt teruggewonnen.

In 2016 wisten wij 1009 ton aan verpakkingsmateriaal te vermijden. Ter verbetering van recyclingpercentages zijn wij betrokken bij projecten in heel Europa, oriënteren wij ons op materialen uit recyclebare bronnen en lopen wij voorop in de ontwikkeling van recyclebaar bioplastic.

Zo werken wij in Frankrijk samen met een van onze leveranciers aan een pilotproject om aluminium zakken te recyclen, waarbij plastic van aluminium wordt gescheiden. Hierdoor kan het plastic worden gebruikt als basismateriaal voor andere producten of als brandstof en is het aluminium herbruikbaar voor nieuwe verpakkingen. Ook maken wij gebruik van een speciale tool bij het ontwikkelen van nieuwe verpakkingen om beter zicht te krijgen op de impact van de nieuwe oplossing afgezet tegen die van de huidige verpakkingen van Purina en om ons te helpen de juiste verpakkingsbeslissingen te maken.

Ons streven is om het verpakkingsmateriaal te blijven analyseren en optimaliseren en in 2019 minimaal 3000 ton verpakkingsmateriaal te hebben uitgespaard.

Lees hier meer over de inspanningen van Purina om de milieuprestaties van haar verpakkingen te verbeteren.