Your Pet, Our Passion.
Olivier

Senior verpakkingsspecialist @Purina

Olivier
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Ga naar het onderdeel >

Wat doen jullie om plastic in verpakkingen te verminderen?

Bij Purina vinden we dat geen enkele verpakking moet eindigen als afval, en we streven ernaar dat in 2025 100% van onze verpakkingen herbruikbaar of recyclebaar zijn. Daar werken we hard aan. Plastic verpakking speelt een belangrijke rol in de veilige levering van diervoeding aan de consument en in minder verspilling van voedsel. Deze verpakking biedt een unieke combinatie: behoud van de versheid van het product, licht van gewicht en handig voor de consument.

Hoewel we dus blijven werken aan de vermindering van plastics in onze verpakkingen, moeten we de alternatieven ook zorgvuldig beoordelen voordat we veranderingen doorvoeren. Met de juiste aanpak, inzameling en recycling is het mogelijk, zonder schadelijke effecten op het milieu te veroorzaken.

Tot nu toe hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt in het gebruik van slechts een minimale adequate hoeveelheid verpakking waarmee we onze producten veilig kunnen verpakken. In 2016 hebben we ons, als onderdeel van onze Purina in Society Commitments, ten doel gesteld om in 2019 het gebruik van verpakkingsmateriaal met 3000 ton te verminderen. In 2018 hebben we 787 ton minder verpakkingsmateriaal gebruikt. Sinds 2015 hebben we in totaal 3542 ton aan verpakkingsmateriaal bespaard. We hebben 18% meer gereduceerd dan ons doel was. 52% van het verpakkingsmateriaal dat sinds 2017 is uitgebannen, was plastic.

Een goed voorbeeld van onze initiatieven om het gebruik van plastic te verminderen, is de reductie van het gewicht van enkele van onze verpakkingen door de PE-laag (polyethyleen) te verminderen. Deze verandering van verpakking is inmiddels al geïmplementeerd in onze Europese fabrieken, waarmee we een positieve impact hebben gerealiseerd op onze totale verpakkingsreductie: in totaal hebben we 5283 ton minder verpakking gebruikt.
Onze pogingen om het gebruik van plastics in onze verpakking te reduceren, stoppen hier niet. We werken aan het elimineren of veranderen van complexe combinaties van verpakkingsmaterialen, zodat al onze verpakkingen, met inbegrip van plastics, recyclebaar worden. Daarnaast werken we aan de opname, waar mogelijk, van gerecycled plastic in onze verpakkingen en investeren we in onderzoek om duurzame materialen te vinden die diervoeding op dezelfde wijze beschermen als plastic.

Bovendien werken we samen met verschillende belanghebbenden om nieuwe methoden te ontwikkelen om meer te recyclen, omdat we weten dat de belofte van 100% recyclebare of herbruikbare verpakkingen alleen, niet genoeg is om het plasticprobleem aan te pakken.
Ontdek hier meer over het streven van Purina om met onze verpakkingen het milieu minder te belasten.