Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
hond en man op een heuvel

Werken aan een afvalvrije toekomst

We streven ernaar om de milieuvriendelijkheid van onze verpakkingen te verbeteren. Daarom doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat tegen 2025 100% van onze verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar zijn.

Onze doelstelling

In 2025 zullen onze verpakkingen voor 100% herbruikbaar of recyclebaar zijn.

Wat we tot nu toe hebben bereikt

We werken eraan om zowel het aantal verschillende materiaallagen als de complexiteit van deze materialen in onze verpakkingen te verminderen, zodat onze verpakkingen gemakkelijker te recyclen zijn.
Waar staan we nu?
Verpakking ontworpen om gerecycled te worden: 78%
Plastic verpakkingen ontworpen om gecycled te worden: 22%
Verpakking die gerecycled materiaal bevat: 49%
Recyclebare verpakking: 72%

Zo zijn we in 2020 voor de verpakking van ons granenvrij recept Beyond® overgeschakeld van multi- naar monomateriaal, dat overal gerecycled kan worden waar de infrastructuur voorhanden is.

Ons standpunt: Purina, verpakkingen en het milieu

Onze verpakkingen zijn cruciaal om de voeding die we produceren vers te houden. Daarnaast bevat de verpakking belangrijke feiten en juridische informatie over de voeding die erin zit. Maar tegelijkertijd weten we dat huisdierliefhebbers zich zorgen maken over de impact die onze producten hebben op het milieu.

 

Bij Purina  denken we ook goed na over onze verpakkingen. Het is voor ons erg belangrijk om onze impact op het milieu nog verder te verminderen. Het oplossen van het complexe probleem van plasticvervuiling vereist een integrale en gezamenlijke aanpak. Om dit doel te bereiken zijn specifieke maatregelen nodig. In lijn met deze aanpak ondernemen we stappen zoals:
- Nieuwe verpakkingen ontwikkelen voor de toekomst.
- Invulling geven aan een afvalvrije toekomst.
- Bevorderen van nieuw gedrag en begrip.

In april 2018 heeft ons moederbedrijf Nestlé zich wereldwijd tot doel gesteld dat in 2025 alle verpakkingen 100% herbruikbaar of recyclebaar zullen zijn. Hieronder vallen ook de producten van Purina en dit is iets waar we hard aan werken.

We zijn er ons van bewust dat het even zal duren voordat we de doelstelling van 2025 hebben gerealiseerd. Ondertussen werken we samen met recyclingbedrijven en inzamelpunten aan tussentijdse oplossingen voor belangrijke soorten verpakkingen, zodat deze verpakkingen verwerkt kunnen worden.

Een van onze grootste uitdagingen is afvalbeheer, aangezien elk land verschillende niveaus heeft om afval in te zamelen, te sorteren en te recyclen. Daarom werken we samen met partners om de recyclinginfrastructuren te verbeteren en nieuwe recyclingtechnologieën te ontwikkelen. We nemen deel aan een nieuw Europees project genaamd CEFLEX, dat werkt aan de ontwikkeling van een uniforme infrastructuur in de hele EU voor het inzamelen, sorteren en recyclen van alle soorten gebruikte flexibele plastic materialen tegen 2025.

 

Tegen 2025 is 95% van onze verpakkingen herbruikbaar of recyclebaar.

Purina EMENA

Nestlé in de maatschappij

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen, gezinnen, de samenleving en de planeet.

Lees meer over Nestlé  in de maatschappij

In Nederland doet Purina momenteel een pilot met recyclebare maaltijdzakjes voor Felix natvoer. Dit zijn de eerste recyclebare maaltijdzakjes van dierenvoeding wereldwijd! En hiermee bevorderen we  de recyclebaarheid van verpakkingen voor dierenvoeding. De FELIX-maaltijdzakjes bestaan uit slechts één soort plastic, Polypropyleen (PP) waardoor het in zijn geheel goed worden gerecycled, zonder afbreuk te doen aan de functionaliteiten van voedselveilige verpakkingen.

Het was een uitdaging om volledig recyclebare maaltijdzakjes te ontwikkelen, omdat de kattenvoeding in het maaltijdzakje wordt verhit wanneer het al in de gesloten verpakking zit. Dus moest de nieuwe verpakking  hier dan ook geschikt voor zijn, terwijl het wel de eigenschappen moest behouden die het gemakkelijk recyclebaar maakt. Door samen te werken met een team van verpakkingsexperts is dit gelukt. Daar zijn we erg trots op.

vrouw houdt kat vast
Onze impact
Onze beloften
We zetten ons in voor huisdieren, de mensen die van ze houden én voor onze planeet. Daarom zijn we 10 beloften aangegaan, die in 2023 moeten zijn gerealiseerd.