Your Pet, Our Passion.
Olivier

Senior verpakkingsspecialist @Purina

Olivier
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Ga naar het onderdeel >

Wat doen jullie om jullie impact op het milieu te verlagen?

Verpakkingsmateriaal is cruciaal voor de levering van veilige, hoogwaardige diervoeding aan de consument en helpt voedselverspilling te voorkomen. We gebruiken verschillende verpakkingsmaterialen voor onze producten, afhankelijk van het type voeding. Zo gebruiken we voor droogvoeding kartonnen dozen en papieren zakken, evenals plastic zakken; voor natvoeding gebruiken we plastic en aluminium zakjes en blikken; onze snackverpakkingen zijn van plastic.

Bij Purina streven we ernaar om steeds betere verpakkingen voor onze diervoeding te ontwikkelen; we innoveren en werken samen met belanghebbenden om de impact van onze verpakking op onze planeet en haar bronnen te minimaliseren.

Om de impact van de verpakkingen voor onze diervoeding op het milieu te minimaliseren, hebben we een reeks acties ondernomen.

• We werken eraan om onze verpakkingen te optimaliseren door voor onze verpakkingen zo min mogelijk materialen te gebruiken, maar we zorgen er tegelijkertijd voor dat de bescherming van onze diervoeding  en daarmee ook de kwaliteit niet in gevaar komt. Zo hebben we het gewicht van enkele van onze verpakkingen verlaagd door een plastic laag te reduceren. Hierdoor konden we meer dan 500 ton verpakkingsmateriaal besparen. Ook hebben we een nieuw vouwconcept ontworpen voor de kartonnen verpakking van het Gourmet multipack, waardoor we bijna 250 ton verpakking hebben bespaard.

• We streven ernaar om in 2025 de verpakkingen van Purina 100% recyclebaar of herbruikbaar te maken. Deze wereldwijde belofte van Nestlé geldt ook voor alle Purina-producten. Een deel van onze diervoeding is al beschikbaar in een volledig recyclebare verpakking, maar we beseffen dat we er nog niet zijn. Je kunt hier alles lezen over de recyclemogelijkheden van onze verpakkingen.

• We werken samen met verschillende belanghebbenden om nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen om meer te recyclen. Daarnaast werken we actief samen met bedrijven voor recycling technologie en inzameling om zo snel mogelijk tussentijdse oplossingen te vinden voor het recyclen van de belangrijkste typen verpakkingen.