Your Pet, Our Passion.
Olivier

Senior verpakkingsspecialist @Purina

Olivier
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Ga naar het onderdeel >

Waarom verkopen jullie natvoer in plastic portiezakjes?

Wij produceren en verkopen ons natvoer in verschillende formaten: zakjes, blikjes en kuipjes. Veel huisdiereigenaren vinden zakjes de handigste verpakking aangezien dit type verpakking een unieke combinatie biedt van behoud van de versheid van producten en een laag gewicht, wat ideaal is voor consumenten. Zakjes zijn daarnaast erg populair onder huisdiereigenaren in verband met hun portiegrootte.

Wij zijn ons ervan bewust dat onze zakjes een belangrijk nadeel hebben: ze zijn niet recyclebaar. Dat komt doordat ze zijn samengesteld uit meerdere lagen van verschillende soorten plastic en aluminium. Onze teams testen echter nieuwe structuren en technologieën met als doel de circulariteit van de zakjes te verzekeren.

In Nederland doen we momenteel een pilot met een volledig nieuwe, unieke recyclebare verpakking van flexibel plastic voor ons Felix natvoer. In tegenstelling tot de huidige zakjes is de nieuwe verpakking helemaal van één soort plastic gemaakt: polypropyleen (PP). Dit maakt zakjes natvoer lichter dan blikjes terwijl ze tegelijkertijd recyclebaar blijven en ook kunnen worden gebruikt in een intensief retortproces waarbij temperaturen van meer dan 120°C kunnen worden bereikt. En natuurlijk moet de productkwaliteit bij dit alles gegarandeerd blijven.