Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Nicola

Coördinator verantwoord inkopen @ Purina

Nicola
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Ga naar het onderdeel >

Verantwoord vis inkopen voor Purina dierenvoeding

In 2016 hadden we onszelf als doel gesteld ervoor te zorgen dat in 2020 100% van onze vis-, schaal- en schelpdier-ingrediënten van verantwoorde herkomst zou zijn. Het is gebleken dat dit een zeer uitdagende doelstelling is. In 2019 is het ons gelukt om meer dan 50% van onze vis, schaal- en schelpdieren verantwoord in te kopen (53%), een flinke verbetering ten opzichte van de 27% in 2017. In 2020 is dit percentage gestegen tot circa 70%. En hoewel we de 100% nog niet hebben gehaald, blijven we er alles aan doen om dit ambitieuze cijfer in 2021 te realiseren. Voor de toekomst betekent dat niet alleen dat we meer verantwoord geproduceerde producten gaan inkopen, maar we ondersteunen ook vernieuwende activiteiten binnen de sector om het percentage duurzame vis wereldwijd te laten groeien.

Om zeker te weten of een grondstof die we gebruiken afkomstig is van een duurzame bron, houden we ons aan de definitie voor verantwoorde productie van ons moederbedrijf Nestlé.

Vis, schaal- en schelpdieren worden beschouwd als verantwoord geproduceerd wanneer ze aan de volgende criteria voldoen:

a. Oorsprong met laag of middelhoog risico zoals beschreven door FishSource of de Monterey Bay Seafood Watch

b. De visserij of kwekerij van oorsprong is gecertificeerd door een van de volgende instanties: Marine Stewardship Council (MSC), Aquaculture Stewardship Council (ASC), Iceland Responsible Fisheries Management, Alaska Responsible Fisheries Management, Global Aquaculture Alliance’s Best Aquaculture Practices, GLOBAL G.A.P. Aquaculture Certification, Friends of the Sea

c. Afkomstig van een visserij- of aquacultuurproject of van IFFO RS-gecertificeerde oorsprong, met doorlopende samenwerking met leveranciers

Verantwoordelijk geproduceerde cq. ingekochte vis kan afkomstig zijn van verschillende bronnen die voldoen aan de criteria van onze definitie, bijvoorbeeld met verschillende maar wel gelijkwaardige certificeringen, en vervolgens terechtkomen in één diervoerproduct. Purina richt zich momenteel met name op de herkomst van verantwoorde vis, in plaats van te kiezen voor één certificering die op al onze verpakkingen kan worden gebruikt.

Maar het belangrijkste is dat wij ons beseffen hoe belangrijk het is om in te kopen van visserijen en aquacultuurbedrijven met gezonde vis en verantwoorde werkwijzen.