Your Pet, Our Passion.
Paula

Regulatory & Scientific Affairs Specialist en Dierenarts @Purina

Paula
Purina Ingrediënten

Purina Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Wat is 'ruwe as' in Purina diervoeding?

De term 'ruwe as' verwijst naar de hoeveelheid mineralen in onze recepten, zoals calcium, fosfor en magnesium. In navolging van de Europese verordening (EG) nr. 767/2009 is opgave van deze materialen vereist. Dit betekent echter niet dat het product toegevoegde as bevat.

Stel we nemen een volle zak droogvoer van Purina en verbranden de gehele inhoud volledig. De meeste voedingsstoffen in het product – eiwitten, vetten en koolhydraten – zouden dan zonder een spoor achter te laten in vlammen opgaan.

Wat overblijft zijn de mineralen – de anorganische stoffen aanwezig in de ingrediënten van het recept. De term 'ruwe as', ook wel 'restas' of 'anorganische stof' op het etiket verwijst dus naar de hoeveelheid mineralen in een voedingsproduct voor huisdieren.

Mineralen zijn een andere belangrijke groep van voedingsstoffen voor gezonde en evenwichtige voeding (zoals calcium, fosfor en magnesium). Ze zijn noodzakelijk voor de lichamelijke ontwikkeling en lichaamsfuncties van jouw huisdier. Mineralen helpen bij een evenwichtige vochtbalans en dragen bij aan sterkere botten en tanden.