Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Basset Bleu de Gascogne

De Basset Bleu ziet eruit alsof hij van adel is en heeft een lang lijf en korte poten, wat kenmerkend is voor bassethonden. Hij is krachtig en atletisch, en is zeker geen logge, plompe hond. Hij is middelgroot, heeft een schofthoogte van 30-38cm en weegt ongeveer 7-9kg als hij volgroeid is. Zijn meest opvallende kenmerk is de kleur van zijn vacht: zwart op een witte achtergrond, waardoor de vacht blauw lijkt. Daarnaast kan hij ook taankleurige vlekken hebben (zie de rasstandaard voor meer informatie).

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Basset Bleu de Gascogne is aanhankelijk richting familie en vrienden, maar enigszins afstandelijk tegenover onbekenden. Hij zou 'schrander' en 'vrijpostig' moeten zijn, woorden die maar weinig gebruikt worden in rasstandaarden. Dit geeft aan dat het een unieke hond is! Net als alle speurhonden is de Basset Bleu helemaal gelukkig als hij met zijn neus over de grond een interessant ruikend spoor kan volgen.

Oorsprong

Land van herkomst: Frankrijk

Veel honden komen oorspronkelijk uit Frankrijk en, zoals de naam verraadt, geldt dat ook voor de Basset Bleu de Gascogne. Hij is afkomstig uit Gascogne, in het Zuidwesten van Frankrijk. In de 12e eeuw werd al geschreven over de blauwe honden uit deze regio. Ze zouden helpen bij de jacht op everzwijnen, wolven en herten. Het ras was bijna uitgestorven begin 20e eeuw, maar de Basset Bleu de Gascogne heeft het via fokprogramma's toch overleefd.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!