Your Pet, Our Passion.

Dwergkeeshond

De sierlijke kleine Dwergkeeshond heeft een sprankelend en vriendelijk karakter. Hij ziet er uit als een kleine vos, met zijn lange, rechtopstaande oren en dikke ondervacht, waardoor hij iets weg heeft van een kleine pluizenbol. Dwergkeeshonden kunnen allerlei prachtige kleuren hebben, zie de rasstandaard voor meer informatie. Een volwassen reu is 18-30cm hoog afhankelijk van zijn bouw en soort. Een mannetje weegt idealiter 1,8-2kg en een vrouwtje 2-2,5kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een half uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Het is een levendig, energiek hondje dat erg loyaal is aan zijn gezin. De Dwergkeeshond wordt graag rondgedragen, maar niet te veel. Hij wil ook graag op eigen benen staan! Hij is een uitstekende waakhond die vrij veel blaft. Ze zijn zachtaardige en aanhankelijke dieren. Let echter wel op als er jongere kinderen in zijn buurt zijn, want het zijn fragiele honden die relatief snel een pootje breken.

Oorsprong

Land van herkomst: Duitsland

De Dwergkeeshond (of Pomeriaan) stamt naar alle waarschijnlijkheid af van sledehonden uit het Arctisch gebied en zijn waarschijnlijk verwant aan de Keeshond, de Noorse Elandhond en de Samojeed. De eerste betrouwbare gegevens over het ras zijn afkomstig uit Pommeren, een regio rond de Baltische zee, en dateren uit de 19e eeuw. Deze honden waren echter veel groter (13 kg). Er werden nestjes met ongeveer tien puppy's geboren en de kleinsten werden al snel favoriet. Tegen het midden van de 19e eeuw had het ras zich verspreid over Europa. Koningin Victoria werd rond 1888 verliefd op dit ras, waardoor de Dwergkeeshond nog populairder werd. Britse fokkers creëerden een kleinere hond met een steeds dikkere vacht.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!