Your Pet, Our Passion.

Japanse Spits

De kleine to middelgrote Japanse Spits is een typische Keeshond, met zijn dikke, donzige vacht, een vosachtige snuit, driehoekige ogen en een krulstaart met pluim over de rug. Een volwassen reu heeft een schofthoogte van 34-37cm en teven 30-34cm. Ze wegen ongeveer 5-6kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag rustig wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Hij is in eerste instantie wat schuchter naar onbekenden, maar de Japanse Spits is aanhankelijk en loyaal richting zijn baasjes. Het is een alerte en levendige hond die graag het huis en de tuin bewaakt. Als er iets ongewoons gebeurt, zal hij zeker gaan blaffen. Het is een geweldige gezinshond die goed overweg kan met andere dieren en mensen.

Oorsprong

Land van herkomst: Japan

De Japanse Spits werd in Japan ontwikkeld, maar stamt af van de witte Keeshonden uit Noord-Europa en Noord-Amerika, zoals de Duitse en Russische Spits en de Samojeed. Het ras dat daaruit ontstond had twee varianten: de grote variant werd 'samo' genoemd en de kleine 'spits'. Deze laatste werd een populaire gezelschapshond in Japan, vervolgens Zweden, daarna de rest van Europa en uiteindelijk de hele wereld.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!