Your Pet, Our Passion.

Finse Spits

Deze middelgrote hond heeft het kenmerkende uiterlijk van een Keeshond: vosachtige puntoren, een dikke vacht en een borstelige staart die over de rug krult. Volwassen mannetjes zijn 43-50cm hoog, vrouwtjes 39-45cm. Een volwassen hond weegt 14-16kg. De vacht is roodgoud of roodbruin op de rug, met lichtere plekken en een lichte ondervacht (meer informatie vind je in de rasstandaard).

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De vriendelijke, levendige Finse Spits is altijd alert, dapper en heldhaftig en heeft een goed ontwikkeld jachtinstinct. Hoewel hij onafhankelijk is, is hij ook loyaal naar zijn baasjes en is hij graag in het gezelschap van kinderen. Het is dus een goede gezinshond. Hij blaft van nature en moet leren om op commando stil te zijn.

Oorsprong

Land van herkomst: Finland

De Finse Spits of Finse Keeshond wordt al eeuwenlang gebruikt als jachthond, ook nu nog: in zijn thuisland speurt hij naar auerhoenen en korhoenen. Hij blaft om de jager te laten weten waar de vogels zich bevinden. In het verleden heeft hij ook geholpen bij de jacht op groot wild, zoals elanden en beren. Hij is dapper en blaft veel en is daarom de ideale waakhond. Dit nationale ras stierf bijna uit in de tweede helft van de 19e eeuw omdat er meer werd gereisd en de Finse Spits daardoor met andere honden werd gekruist. Later hebben betrokken fokkers er alles aan gedaan om de toekomst van dit ras veilig te stellen. Dit is tegenwoordig weer een populaire hond in Finland.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!