Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Samojeed

De Samojeed is een middelgrote tot grote hond met de typische kenmerken van een Keeshond: rechtopstaande puntoren en een krulstaart over de rug. Hij heeft een dikke, weelderige, waterbestendige vacht. Zijn voeten zijn plat met veel haar, waardoor het een soort sneeuwschoenen zijn die voorkomen dat er 'sneeuwballen' worden gevormd tussen zijn tenen. De Samojeed is wit, wit met biscuit of crèmekleurig. Een volwassen reu is 51-56cm hoog en een volwassen teef 46-51cm. Ze wegen tussen de 23 en 30kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Dit is over het algemeen een vriendelijke, extraverte en toegewijde hond. De Samojeed beschermt zijn huis: bezoekers zullen nooit ongehoord binnen kunnen komen. Hij wordt graag betrokken bij alle gezinsactiviteiten en kan destructief worden of veel gaan blaffen als hij zich verveelt of te lang alleen wordt gelaten. Hij is gek op graven en is een geweldige ontsnappingskunstenaar, dus zorg ervoor dat je tuin goed is afgezet. Deze hond moet op jonge leeftijd worden gesocialiseerd, vooral met katten en andere huisdieren. Ze kunnen veel blaffen.

Oorsprong

Land van herkomst: Rusland

De Samojeed is een herdershond uit Noord-Rusland en is vernoemd naar de nomadische stam waar hij toe behoorde. Hij werd ook gebruikt om de rendieren te bewaken die waren gevangen. De Samojeed werkte nauw samen met de stam en verbleef in hun tenten. Ze zijn dus dol op het gezinsleven. Soms werd deze hond ook ingezet om een slee of boot te trekken. Ook is deze hond eind 19e, begin 20e eeuw vaak gebruikt tijdens het toenemende aantal poolexpedities. Veel honden gingen achteraf mee naar huis met de verkenner. Het werd al snel een populair ras en dat is het tegenwoordig nog steeds.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!