Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff is een gigantische hond die iets langer is dan hij hoog is. Hij is krachtig, gespierd, maar ook atletisch en behendig en hij heeft een waardige lichaamshouding. Een volwassen reu heeft een schofthoogte van minimaal 66cm en teven zijn minimaal 61cm. Ze wegen tussen de 36 en 72kg of meer, afhankelijk van geslacht, hoogte en bouw. De dichte vacht is redelijk lang en de hond heeft manen rondom zijn nek en schouders, die bij reuen opvallender aanwezig zijn. De vacht kan allerlei kleuren en vlekken hebben, zie de rasstandaard voor meer informatie.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Tibetaanse Mastiff is een waakhond in hart en nieren en is niet een ras waar je licht over kunt denken. Hij is behoedzaam richting onbekenden en beschermt zijn familie en zijn huis. Net als andere waakhonden heeft deze hond een ervaren begeleider nodig die hem goed socialiseert en traint. In het juiste thuis is hij een kalme, liefdevolle, trouwe gezelschapshond.

Oorsprong

Dit is een eeuwenoud ras dat waarschijnlijk 3000 jaar geleden ontstond. De Tibetaanse Mastiff werd in zijn thuisland gebruikt als waakhond en beschermde zowel gebouwen (waaronder kloosters) als vee. Marco Polo beschreef de Tibetaanse Mastiff als 'zo groot als een ezel en kan brullen als een leeuw'. Het ras is relatief nieuw voor de rest van de wereld en kwam pas een eeuw geleden onder de aandacht van westerse fokkers.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!