Your Pet, Our Passion.

Pyrenese Berghond

Hij ziet er enorm sterk uit, maar ook goed gebalanceerd en elegant, met een rustige, stabiele en soepele tred die wordt aangedreven door zijn krachtige achterhand. De Pyrenese Berghond is effen wit of wit met grijze, lemon, oranje of taankleurige vlekken op zijn kop, oren en staart. Een volwassen reu is minimaal 70cm hoog en weegt 50kg. Een volwassen teefje is minimaal 65cm en 40kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Pyrenese Berghond is een aanhankelijk gezelschapsdier. Hij kan echter agressief zijn richting andere, kleinere honden. Onbekenden zal hij niet vertrouwen en je gezin wordt goed beschermd tegen ongewenste bezoekers. De Pyrenese Berghond kan koppig zijn en is geen ideaal ras als je voor het eerst een hond neemt. Hij heeft een ervaren baasje nodig.

Oorsprong

Land van herkomst: Frankrijk

Dit ras komt uit de Pyreneeën, de bergen tussen Frankrijk en Spanje, maar zijn exacte herkomst is onbekend. We weten wel dat ze eeuwenlang vee hebben gehoed in Frankrijk. Er zijn fossielen uit het bronzen tijdperk (1800-1000 voor Christus) gevonden van dit ras. Voor de Franse revolutie leefden deze hond vooral op de kastelen in Zuid-Frankrijk. Het is onduidelijk welke rassen er in zijn DNA zitten, maar de Hongaarse Kuvasz, de Italiaanse Berghond van de Maremmen en de Turkse Anatolische herdershond zijn voor de hand liggende kandidaten. Tegenwoordig vind je deze hond in Frankrijk, waar hij kuddes hoedt en beschermt tegen roofdieren en dieven.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!