Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Sint Bernard (kort- en langhaar)

De Sint Bernard is een van de bekendste hondenrassen. Het is een grote, stevig gebouwde hond met een krachtige, imposante kop, die moeiteloos over ruig terrein loopt. Zijn vacht is oranje, mahonieschimmel, roodschimmel, of wit met vlekken in een van deze kleuren. Een volwassen mannetje is minimaal 75cm hoog en een vrouwtje 70cm. Ze wegen ongeveer 68-91kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Een grote vriendelijke reus is een goede beschrijving voor de Sint Bernard. Hij is een opgewekte, betrouwbare hond die gek is op het gezinsleven. Hij is erg loyaal en blaft weinig, maar zal jou en je bezittingen verdedigen als hij dat nodig acht. Meestal kan hij goed overweg met andere huisdieren. Een puppy moet worden geleerd om niet aan de lijn te trekken, want het is lastig om deze gewoonte te doorbreken als de hond ouder is.

Oorsprong

Land van herkomst: Zwitserland

Deze hond is vernoemd naar het Hospice du Grand Saint-Bernard, dat in 980 na Christus werd opgericht door St. Bernard de Menthon, als rustplek voor reizigers die langs een gevaarlijk deel van de Alpen tussen Zwitserland en Italië trokken. In 1707 realiseerden de uitgebluste monniken zich dat deze honden, met hun superieure neuzen, krachtige bouw en weerbestendige vacht, veel beter waren in het redden van reizigers, ook dankzij hun gevoel voor richting. Ze stelden hun eigen fokprogramma op en noemden het ras Alpine Mastiff. Het verhaal gaat dat de beroemdste hond van dit ras, genaamd Barry, het leven van veertig mensen heeft gered.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!