Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Duitse Dog

De Duitse Dog (ook wel Deense Dog) is een zeer grote hond met een krachtig, gespierd lichaam. Zijn kop is vierkant en lang. Zijn korte, zachte vacht is reebruin, zwart, blauw, getijgerd of gevlekt. Als ze 18 maanden of ouder zijn, heeft een reu een hoogte van 76cm en een gewicht van 54kg. Vrouwtjes van dezelfde leeftijd zijn minimaal 71cm en wegen 46kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Duitse Dog is een aanhankelijke hond. Ze hechten zich erg aan hun familie en vrienden van de familie die regelmatig op bezoek komen, en passen goed bij een actief gezin. Ze zullen het gezin snel op de hoogte brengen dat er onbekenden aankomen, want het zijn uitstekende waakhonden. Vooral met zo'n enorme hond is het belangrijk om puppy's goed te socialiseren en trainen.

Oorsprong

Land van herkomst: Duitsland

Op tekeningen in Egyptische graftombes uit 2200 voor Christus staan honden die op de Duitse Dog lijken. Ze hadden kortere poten en hun lichaam leek op dat van een Mastiff. Deze honden vonden via handelaren hun weg naar veel andere landen. In Duitsland werd het ras verder ontwikkeld tot de hond die we vandaag kennen. Er wordt vermoed dat de oorspronkelijke Mastiff werd gekruist met de Greyhound om tot de behendige, ranke hond te komen die we nu kennen als de Duitse Dog. Ze werden gebruikt voor gevechten met stieren en in 1592 werden ze door de adel gebruikt om op wilde zwijnen te jagen. Rond 1800 werden ze door landeigenaren gebruikt om op groot wild te jagen.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!