Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Berner Sennen

De Berner Sennen is een aristocratische hond en is een van de meest aantrekkelijke soorten Zwitserse werkhonden. Zijn vacht is zacht en zijdeachtig met een dikke ondervacht. De vacht is altijd zwart, met witte vlekken op de kop, borst, poten en de punt van de staart. Het zwart en wit op de poten en wangen wordt gescheiden door een kastanjebruine of taankleurigkleur. Het zijn sterke, robuuste honden. Volwassen teven hebben een schofthoogte van 58 tot 66 cm en reuen 64 tot 70 cm. Beide geslachten wegen ongeveer 40 tot 44 kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Berner Sennenhonden zijn opgewekte honden die graag bij alle aspecten van het gezinsleven worden betrokken. Het zijn echte gezelschapsdieren. Ze zijn liefdevol, geduldig en kunnen vooral goed met kinderen overweg, ze beschermen hen indien nodig. Ze moeten bij mensen zijn en voldoende liefde krijgen. Ze blaffen als ze onbekenden horen aankomen, maar worden snel weer rustig. Als ze op jonge leeftijd al kennis hebben gemaakt met katten en andere huisdieren, zullen ze die altijd accepteren.

Oorsprong

De Berner Sennen kan tot 2000 jaar terug worden getraceerd, toen de Romeinen Zwitserland (toen Helvetia) binnenvielen met hun veedrijvers en waakhonden. Waarschijnlijk werden de Romeinse mastiffs gekruist met honden die kuddes bewaakten en die goed bestand waren tegen het barre weer in de Alpen. Deze honden konden het temperament van de mastiffs verzachten. Berner Sennenhonden werden vervolgens gebruikt om wagens te trekken die geweven goederen of zuivel vervoerden tussen de dorpen.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!