Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Siberian Husky

De lichaamsbouw van deze middelgrote hond suggereert dat hij krachtig en snel is en een sterk uithoudingsvermogen heeft. Dit ras heeft een dubbele middellange vacht, puntoren en een borstelige staart. Hij kan alle kleuren en vlekken hebben, waaronder wit, en soms heeft de vacht een opvallend patroon. Een volwassen reu is 53-60cm en weegt 20-27kg, teven zijn 51-56cm en 16-23kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Deze hond staat bekend om zijn goede karakter. Door zijn liefde voor mensen is het geen ideale waakhond. Hij heeft gezelschap nodig en kan niet lang alleen zijn, anders wordt hij destructief. Hij kan goed overweg met andere, goed opgevoede honden, maar contact met andere huisdieren moet zorgvuldig worden begeleid vanwege zijn jachtinstinct. Verder blaft hij niet veel, maar hij jankt wel, vaak gewoon omdat hij het leuk vindt!

Oorsprong

Land van herkomst: Rusland

De Siberian Husky werd gebruikt door de Tsjoektsjen van de Kolyma rivier, in het Siberië van de 19e eeuw. Het zachte karakter van het ras zegt veel over hoe de Tsjoektsjen met de dieren omgingen. Hondensleeën waren het voornaamste vervoersmiddel en Husky's waren van wezenlijk belang voor dit volk. De eerste Siberian Husky kwam aan het begin van de 20e eeuw naar Alaska, toen ze nog Tsjoektsjen werden genoemd. Sleeraces werden steeds populairder en hondenracers uit de Verenigde Staten waren onder de indruk van de snelheid van deze honden. Rond die tijd gaven de Amerikanen het ras de naam Siberian Husky.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!