Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Japanese Akita

Akita

De Akita is een grote, krachtige, waardige hond die veel te bieden heeft. Zijn trotse kop en lichaamshouding krijgen extra elan door zijn kleine oren en donkere ogen. Met zijn dikke, pluizige vacht, die reebruin, sesam, getijgerd en wit kan zijn, is hij een indrukwekkende verschijning. Een volwassen reu heeft een schofthoogte van 64-70cm en teven zijn 58-64cm. Ze wegen tussen de 34 en 50kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Dit zijn sterke honden, zowel fysiek als mentaal, die niet geschikt zijn als je voor het eerst een hond neemt. Ze hebben een ervaren baasje nodig en moeten vroeg en continu gesocialiseerd en getraind worden. Ze zijn echter zeer loyaal richting hun familie. Het zijn dappere, goede waakhonden hoewel ze niet al te veel blaffen. Onthoud altijd dat ze een sterk jachtinstinct hebben.

Oorsprong

Land van herkomst: Japan

De Akita is het grootste Japanse hondenras en werd oorspronkelijk, sinds de 17e eeuw, gefokt in de provincie Akita. Sommige mensen geloven dat de honden in eerste instantie werden gefokt om op everzwijnen, herten en zwarte beren te jagen, anderen denken dat ze als vechthond werden gefokt. Toen Japanse (en Europese) hondengevechten minder populair werden, werden de honden ingezet voor de jacht. Aan het eind van de 19e eeuw werden andere hondenrassen geïmporteerd en verloor dit Japanse ras zijn populariteit. De vereniging voor het behoud van Japanse honden werd opgericht om deze oorspronkelijk Japanse rassen te beschermen, die allemaal tot nationaal monument werden verklaard.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!