Your Pet, Our Passion.

Alaska Malamute

De Alaska Malamute lijkt op een wolf, is groot en imposant en heeft de typische kenmerken van een keeshond (de staart krult terug over de rug, dikke vacht, rechtopstaande oren en een spitse snuit). Een reu heeft, als hij volgroeid is, een schofthoogte van 64-71cm en een teefje een hoogte van 58-66cm. Ze wegen tussen de 38 en 56kg. De vacht kan allerlei kleuren hebben, van wit en lichtgrijs tot zwart en van goud tot rood en leverkleurig, met markeringen.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Hij ziet er misschien uit als een wolf, maar zo gedraagt hij zich niet! De Alaska Malamute is een liefdevolle, vriendelijke hond, hoewel hij niet ideaal is als je voor het eerst een hond neemt. Hij vindt het geweldig om te graven en te huilen en gaat graag achter kleine dieren aan, zoals eekhoorns, katten of kleine honden. Daarom is het essentieel om hem vroeg te laten socialiseren en hem continu te trainen gedurende zijn leven. Naar je toe komen als je hem roept is essentieel.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

Een nomadische Inuit-stam uit Noordwest-Alaska, genaamd de Mahlemuts, ontwikkelden dit ras om in extreem zwaar weer een zware vracht te kunnen trekken en om te helpen bij de jacht. Dit ras heeft dezelfde voorouders als andere Arctische rassen, zoals de Samojeed en de Siberische Husky, hoewel hij niet is gemaakt voor snelheid maar voor kracht. Dankzij zijn dikke, dubbele vacht, kracht en uithoudingsvermogen is het niet verbazingwekkend dat de Alaska Malamute zware spullen heeft getrokken tijdens poolexpedities, iets wat weinig andere honden hem nadoen.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!