Your Pet, Our Passion.

Finse Lappenhond

De Finse Lappenhond is een krachtige Keesachtige hond (dikke vacht, staart krult terug over de rug, puntoren) van middelgroot formaat. Volwassen mannetjes zijn ongeveer 49cm hoog en vrouwtjes 44cm. Volwassen honden wegen ongeveer 17-19kg. Hun vacht kan allerlei kleuren en kleurcombinaties bevatten. Meer informatie hierover vind je in de rasstandaard.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Finse Lappenhond heeft een sterkt instinct om te hoeden en is buitenshuis een slimme jager. Thuis is hij alert en is het een goede waakhond, maar ook een kalm, aanhankelijk en loyaal gezelschapsdier. Hij kan veel blaffen, maar minder dan de meeste keeshonden. Hij moet getraind worden om op commando stil te blijven.

Oorsprong

Land van herkomst: Finland

Deze hond werkt al jarenlang met de semi-nomadische Sami's, voornamelijk als rendierhoeder, hoewel ze vroeger waarschijnlijk ook als jacht- en waakhond werden gebruikt. Dankzij de opkomst van de sneeuwmobiel wordt hij niet langer als trekhond gebruikt, maar nog wel als rendierhoeder. De Finse Lappenhond galoppeert tijdens het hoeden en werkt samen met de Lappen-herdershond, een kortharige dravende hond die ook afkomstig is uit dit gebied.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!