Your Pet, Our Passion.

Dwergschnauzer

De Dwergschnauzer is een kleine, stevige, gespierde hond die altijd op de uitkijk staat. Zijn wenkbrauwen, snor en haar op de poten geven hem zijn kenmerkende uiterlijk. Zijn vacht kan peper- en zoutkleurig, zwart met zilveren vlekken, effen zwart of wit zijn, hoewel wit zeer zeldzaam is. Een volwassen reu is 36cm hoog en weegt 8kg. Een volwassen teef is 33cm hoog en weegt 7kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Dwergschnauzer is een levendig, actief hondje dat een vrolijke, prettige gezelschapshond kan zijn. Hij kan koppig en eigenwijs zijn en moet daarom continu getraind en gesocialiseerd worden. Het is een natuurlijke waakhond, die veel blaft en zijn familie direct op de hoogte stelt als onbekenden zijn territorium naderen.

Oorsprong

Land van herkomst: Duitsland

De Dwergschnauzer is een middelgrote ruwharige Pinscherachtige hond, die in de 15e eeuw in het Duitse Beieren werd gebruikt om ratten te vangen en andere taken te doen op de boerderij. De drie verschillende Schnauzerhonden stammen af van deze hond. De Dwergschnauzer is het resultaat van een kruising van de standaard Schnauzer, de Affenpinscher en andere kleine rassen.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!