Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Dwergteckel (Langhaar)

Dwergteckel (Langhaar)

De langharige Dwergteckel heeft een lange rug en korte poten! Het is een kleine, maar gespierde hond met een krachtige bouw en een diepe, brede borst en goed ontwikkelde voorpoten. Hij heeft een zachte, rechte vacht die allerlei kleuren kan hebben (meer informatie vind je in de rasstandaard). Een volwassen Dwergteckel weegt 4,5-5kg en wordt ongeveer 12-15cm hoog.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een half uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Minimaal kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Key Facts

Lifespan: 12 – 15 years
Weight:  4.5 – 5kg 
Height:  12 – 15cm 
Colours:  Miniature Dachshunds can either be solid colours such as red or cream or two-coloured such as black, chocolate, grizzled, blue or fawn with tan or cream markings. Some may be dappled too
Size:  Small
UK Kennel Club Groups: Hound

Ratings

Family-friendly: 4/5
Exercise needs: 3/5
Easy to train: 2/5
Tolerates being alone: 3/5
Likes other pets: 3/5
Energy level: 3/5
Grooming needs: 3/5
Shedding: 3/5

Persoonlijkheid

De langharige Dwergteckel kan erg onafhankelijk zijn en moet zachtaardig en met geduld consistent worden getraind. Vroege socialisatie is nodig om de Teckel te laten wennen aan kinderen, onbekenden en andere dieren. Dit ras kan zich erg hechten aan zijn gezin en meestal één gezinslid in het bijzonder. Ze zijn vaak afstandelijk richting onbekenden. De langharige Dwergteckel is over het algemeen het vriendelijkste van de drie soorten Teckels.

Oorsprong

Land van herkomst: Duitsland

Teckels bestonden al in de 15e eeuw in Duitsland, maar ze zijn ook terug te vinden op nog oudere Egyptische en Mexicaanse kunstwerken. Overblijfselen van een vergelijkbare hond werden gevonden in een scheepswrak in Italië, in de eerste eeuw na Christus. Het Duitse ras werd in 1879 en de fokkersvereniging in 1888 geregistreerd . Prins Albert bracht Teckels naar Groot-Brittannië en het werd een populair ras in de 19e eeuw in Engeland en Amerika. Langharige Dwergteckels werden in plaats van fretten gebruikt om konijnen uit de velden te jagen.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!