Your Pet, Our Passion.

Teckel (Langhaar)

De langharige teckel is niet bijzonder groot, maar ook niet klein! Het is een middelgrote hond met korte poten, ongeveer 35 cm schofthoogte en een gewicht van 9 tot 12 kg. Hij heeft een prachtige, zachte, gladde vacht die verschillende kleuren kan hebben (zie de rasstandaard voor volledige details).

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De langharige Teckel is een levendige, stoutmoedige en dappere hond. Hij kan opstandig en onafhankelijk zijn, maar de langharige variant is vaak kalmer en gehoorzamer dan de andere twee varianten (kortharig en ruwharig). Hij heeft een goede neus en volgt graag sporen als hij buiten is, maar het is ook een geweldig gezelschapsdier voor in huis. Hij staat bekend als opgewekt en loyaal. De langharige Teckel is gek op mensen en is een aanhankelijk en liefdevol gezelschapsdier.

Oorsprong

Land van herkomst: Duitsland

Teckels bestonden al in de 15e eeuw in Duitsland, maar ze zijn ook terug te vinden op nog oudere Egyptische en Mexicaanse kunstwerken. Het Duitse ras werd in 1879 en de fokkersvereniging in 1888 geregistreerd. Prins Albert bracht Teckels naar Groot-Brittannië en het werd een populair ras in de 19e eeuw in Engeland en Amerika. Tijdens de Eerste Wereldoorlog nam hun populariteit af vanwege hun Duitse afkomst. De vooroordelen zijn inmiddels aan de kant geschoven en de hond is wederom een favoriete gezinshond en jachthond geworden. Langharige Teckels werden voornamelijk gebruikt om op dassen te jagen, maar ook op ander wild.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!