Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Franse Bulldog

De Franse Bulldog herken je direct aan zijn grote rechtopstaande oren. Het is een kleine hond met een platte snuit en een korte, glanzende vacht, die getijgerd, bont gevlekt of reebruin is. Hij wordt ongeveer 27-34,5cm hoog als hij volwassen is. Reuen wegen dan 12,5kg en teven 11kg.

 

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag rustig wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De Franse Bulldog is een vrolijke hond die veel energie heeft en aanhankelijk is richting zijn baasjes. Hij is dapper en denkt vaak dat hij groter is dan hij daadwerkelijk is. Hij zal niet snel terugdeinzen als hij door een andere hond wordt uitgedaagd (sommige honden kunnen zijn platte snuit niet 'lezen' en nemen daarom aanstoot aan de Franse Bulldog).

Oorsprong

De Bulldog was als schoothond een populaire gezelschapshond voor kantwerksters in de Britse Midlands. De honden vergezelden hen naar de fabriek. Arbeiders die naar Frankrijk verhuisden namen hun honden mee, waar ze gekruist werden met honden met een plattere snuit. Daaruit ontstond de Franse Bulldog die we nu kennen.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!