Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Boston Terriër

Het Boston-hondenras is sterk en gespierd. Het is een kleine hond met een korte, vierkante kop en rechtopstaande oren. De ogen zijn relatief groot, rond en staan ver uit elkaar. Verder kan de korte vacht van de Boston Terriër verschillende kleuren hebben, zoals getijgerd en wit of zwart met witte vlekken. In de rasstandaard vind je meer informatie. Een volwassen Boston Terriër is 38-43cm hoog en mag niet meer dan 11,5kg wegen. Ze zijn opgedeeld in drie gewichtsklassen: tot 6,8kg is lichtgewicht, tussen 6,8kg en 9,1kg is middengewicht en tussen 9,1 en 11,5kg is zwaargewicht.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag rustig wandelen
  • Gaat graag een half uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De Boston Terriër is een levendige, vrolijke hond die vastberaden kan zijn en een sterke wil kan hebben. Ze kunnen vaak goed overweg met kinderen en vinden spelen fantastisch, maar ze kunnen onstuimig zijn. Let erop dat ze niet te wild spelen, want ze krijgen snel blessures, vooral aan de ogen. Ze zijn gek op menselijk gezelschap en ze zijn liefdevolle huisdieren. Daarnaast zijn het goede waakhonden en blaffen ze niet erg veel.

Oorsprong

In de 19e eeuw was de Boston Terriër oorspronkelijk een kruising tussen een Engelse Bulldog en een Engelse witte terriër. Er werd verder gekruist en de Boston Terriër werd verder ontwikkeld. Dit gebeurde rond 1893. De rassen die werden gebruikt voor deze kruisingen waren de Engelse Bullterriër, boxer en de Pitbull terriër, net als een aantal andere terriërs. De bostonterriër woog oorspronkelijk 20kg, maar werd kleiner en kleiner gefokt totdat ze het formaat kregen dat we nu kennen.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!