Your Pet, Our Passion.

Mopshond

De Mopshond of Pug is een schoothondje dat, zodra hij volgroeid is, een hoogte heeft van ongeveer 25-33cm. Hij is compact, gedrongen, gespierd en verrassend zwaar: ongeveer 6,3-8,1kg. Zijn korte, zachte, glanzende vacht is zilver, perzik, reebruin of zwart.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Deze charmante, opgewekte schoothond is een vrolijk en sociaal gezelschapsdier. Het is een klein hondje met een grote persoonlijkheid en zowel jonge als oude mensen zijn gek op hem. Hij kan kalm en rustig zijn, maar hij heeft ook zijn ondeugende, gekke momenten. Als je voldoende tijd voor hem hebt, is hij een geweldig huisdier. Hij vindt het niet fijn om lang alleen te zijn.

Oorsprong

Land van herkomst: China

Dit ras heeft een lange geschiedenis. De Mopshond komt waarschijnlijk uit China en werd door handelaren naar Europa gebracht, waar het ras al voor de 16e eeuw in Nederland werd ontwikkeld. De Mopshond is onlosmakelijk verbonden met het Nederlandse koningshuis en de Oranjes: toen Willem III Koning van Engeland werd na de Glorieuze Revolutie van 1689, vergezelgde de Mopshond hem. Het werd een populair ras onder de adel.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!