Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Hamiltonstövare

De Hamiltonstövare is een knappe, sterke, middelgrote/grote hond die langer is dan hij hoog is. Hij heeft een korte, driekleurige vacht (zwart, taankleurig en wit) die dicht op de huid ligt. Een volwassen reu is 53-61cm hoog en een volwassen teef 49-57cm. Ze wegen 23-27kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Geen waakhond
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Hamiltonstövare is een opgewekte hond en een aanhankelijk gezelschapsdier, als hij ook de kans krijgt om zijn jachtinstinct te volgen. Deze hond houdt van het platteland en volgt zijn neus kilometerslang, dus het is belangrijk dat hij naar je toekomt als je hem roept. Zorg er ook voor dat je tuin goed is afgezet met hekken. Hij is dol op mensen, maar kan wellicht te onstuimig zijn voor gezinnen met jonge kinderen.

Oorsprong

Land van herkomst: Zweden

De Hamiltonstövare is een van de populairste honden in zijn thuisland Zweden. Hij werd eind 19e eeuw ontwikkeld door een van de oprichters van de Zweedse Kennel Club, Graaf Adolf Hamilton, naar wie hij vernoemd is. Dit ras bevat DNA van de Foxhound, Harrier en verschillende Duitse honden (waaronder de Holsteiner, de Curland Hound en de Heidebracke). Hij werkt niet in een roedel, in tegenstelling tot andere honden, maar gaat alleen of samen met een andere hond op jacht, waarbij hij vossen en hazen uit hun holen drijft.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!