Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Welsh Corgi Pembroke

De Welsh Corgi Pembroke is een klein, gedrongen hondje met een lage schofthoogte en een vosachtig gezicht. Zijn steile, middellange vacht is waterproof en kan rood, reebruin of zwart en taankleurig zijn, met of zonder witte vlekken. Een volwassen pembroke is 25-30cm. Reuen wegen 10-12kg, teven 9-11kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De Welsh Corgi Pembroke is over het algemeen een gehoorzaam, actief hondje. Hij is dapper, extravert en vriendelijk. Het is een grote hond in een klein lichaam. Hij is gehoorzaam en trouw naar zijn gezin en past goed in een druk, actief huisje. Verder is het een goede waakhond, die altijd alert is en bezoekers zal aankondigen.

Oorsprong

Land van herkomst: Wales

Uit documenten is gebleken dat de Welsh Corgi Pembroke al sinds 920 na Christus in het Verenigd Koninkrijk voorkomt. Waarschijnlijk zijn ze door de Vlaamse wevers naar Wales gebracht en werden ze van de 14e tot de 18e eeuw gebruikt om vee te hoeden. De Cardigan en Pembroke werden in 1934 in het Verenigd Koninkrijk erkend als aparte rassen.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!