Your Pet, Our Passion.

Laekense herder

De Laekense Herder is een middelgrote tot grote, ruwharige hond met een vrij vierkant silhouet. De weerbestendige vacht is roodachtig met zwarte schaduweffecten, vooral bij de kop en de staart. Volwassen reuen zijn 61-66 cm hoog en teven 56-61 cm. Ze wegen tussen de 27,5 en 28,5 kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag meer dan twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Als huisdier is de Laekense herder zeer toegewijd. Hij is graag bij zijn gezin en wil overal bij betrokken worden. Hij is aanhankelijk richting zijn baasjes en beschermt zijn huis en familie. Dit instinct zit er van nature in en hoeft niet te worden aangemoedigd. Voor alle honden met een waakinstinct, en dus ook voor Laekense herders, is het essentieel om ze vroeg te laten socialiseren. Als ze niet op jonge leeftijd positieve ervaringen hebben met andere honden, zullen ze snel ruzie zoeken.

Oorsprong

Land van herkomst: België

Er zijn vier soorten Belgische herdershonden: de Laekense herder, de Groenendaeler, de Tervuerense herder en de Mechelse herder. Ze zijn vernoemd naar de Belgische regio's waar ze vandaan komen. De Laekense herder is de zeldzaamste van deze vier soorten. Ze werden oorspronkelijk gebruikt om vee te hoeden en linnenvelden te beschermen, waar waardevolle kleding in de zon en de regen werd neergelegd. Dankzij hun ruwharige vacht waren ze ideaal om in alle weersomstandigheden buiten te zijn. Tegenwoordig worden ze in België gebruikt door het leger en de politie.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!