Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Bedlington Terriër

Deze kleine tot middelgrote terriër met lange poten is eenvoudig te herkennen. Hij heeft een smalle schedel en zijn vacht (blauw, lever- of zandkleurig, met of zonder taankleur) lijkt op die van een lammetje. Volwassen reuen en teven zijn ongeveer 38-43cm hoog en wegen tussen de 8 en 10kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Bedlington Terriër moet getraind worden om met katten en andere huisdieren om te gaan. Onbekenden worden aangekondigd en op afstand gehouden indien ze niet welkom zijn, maar zodra ze binnen zijn, worden ze geaccepteerd en krijgen ze een warm welkom. Bedlington Terriërs zijn goede waakhonden: ze zijn heel moedig en blaffen. Over het algemeen zijn ze vrij rustig, zolang ze maar voldoende mentale en fysieke uitdaging krijgen.

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

Mijnwerkers in het Britse Rothbury, Northumberland, ontwikkelden de Bedlington Terriër in de 18e eeuw. Dit ras is een combinatie van lokale terriërs en de Whippet. De hond werd pas ontdekt in 1869, maar had ondertussen een reputatie opgebouwd als vechter, ongediertedoder en sidekick van stropers. Hij werd ook wel de Rothburyterriër genoemd, of de Gypsyhond (vanwege zijn hulp bij het stropen).

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!