Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Whippet

De Whippet is een slanke, gespierde, atletische hond. Het is niet alleen een krachtige, maar ook een gracieuze en elegante hond, die gemaakt is om te werken en hard te lopen. Zijn vacht is fijn en kort en kan allerlei kleuren of kleurcombinaties hebben. Een volwassen reu is 47-51cm en een teef 44-47cm. Ze wegen ongeveer 12,5-13,5kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Whippet is een vriendelijke, geduldige, tolerante en liefdevolle hond. Hoewel hij competitief is als hij moet racen, is hij verder een rustige hond die zich goed aanpast. Hij kan echter gevoelig zijn en heeft baasjes nodig die hem begrijpen. Hij is gek op zijn gezin en het is een geweldig gezelschapsdier als hij een geschikt huisje heeft.

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

De Whippet werd eind 19e eeuw ontwikkeld uit verschillende sport-, jacht- en racehonden, waaronder kleine Greyhounds. Hij werd gefokt om te racen en kan zo'n 56 km/uur bereiken, waardoor hij een uitstekende racehond is op de baan. Verder werd dit ras geadopteerd door mijnwerkers uit Engeland, die fervent liefhebbers waren van hondenraces. Zij gebruikten dit ras ook voor de jacht, want hij is in staat om konijnen en hazen te vangen. Hij kreeg de naam 'snapdog' omdat hij ratten en konijnen met één ferme beet (in het Engels 'snap') wist te doden. Hoewel hij nog steeds wordt gebruikt als werkhond en racehond, is hij voornamelijk een gezelschapsdier.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!