Your Pet, Our Passion.

Afghaanse Windhond

Een nobele, statige windhond. De Afghaanse Windhond staat trots en elegant, met een lange, glanzende vacht als uniek kenmerk. Het is een groot ras;  een volwassen reu heeft een schofthoogte van 68 tot 74cm, een teef is tussen de 63 en 69cm. De glorieuze vacht kan alle kleuren hebben, van zwart tot zilver, en allerlei patronen en kleurcombinaties! Het gemiddelde gewicht ligt rond de 25kg, grofweg tussen de 20 en 27kg, afhankelijk van het geslacht en de bouw van de hond.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Geen waakhond
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Deze koninklijke hond is vaak afstandelijk richting onbekenden en daarom is het belangrijk om op jonge leeftijd een puppycursus te doen, ook om de hond te leren dat hij naar je toekomt als je hem roept. Richting zijn familie en mensen die hij kent is de hond juist helemaal niet terughoudend. Hij is enorm loyaal en liefdevol. De Afghaanse Windhond is gemaakt om te rennen en hij is zielsgelukkig als hij kan sprinten: met de wind door zijn haren, terwijl hij achter een bal aan gaat of op een eekhoorn jaagt.

Oorsprong

Land van herkomst: Afghanistan

De Afghaanse Windhond is een van de oudste hondenrassen en kwam in de 19e eeuw voor het eerst onder de aandacht van het Westen. Zijn exacte geschiedenis is onbekend, maar hierover gaan genoeg verhalen de ronde. In Afghanistan bestaan er verschillende soorten van dit ras. Ze worden gebruikt om kuddes te hoeden en bewaken, en in de bergen te jagen op herten, antilopen, hazen en zelfs wolven, jakhalzen en sneeuwluipaarden!

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!